Услуги и FQA

5 препораки да се чувате подалеку од коронавирусот

Како се повеќе и повеќестоматолошка лабораторијабеше повторно отворен, Во врска со СОВИД-19, НаКинеска стоматолошка лабораторијаWM стоматолошка лабораторија, имајте неколку препораки за нашите клиенти и сите пријатели доктори:
Престанете да гледате пациенти во вашата канцеларија најмалку 2 недели, како што е препорачано од многу држави.
Ако мора да посетите пациент на итна основа:
1. Следете ги правилата на Стандардните мерки на претпазливост. Да претпоставиме дека сите се заразни. Мијте ги рацете најмалку 20 секунди. Носете заштитна опрема. Правилно стерилизирајте ги сите инструменти и дезинфицирајте ги сите површини.
2. НЕ обидувајте се да правите или повторно да употребувате предмети за контрола на инфекции за еднократна употреба како што се марамчиња, средства за дезинфекција на раце, ракавици или маски.
3. Секоја маска е подобра од без маска, но N-95 е златен стандард. Во овој момент треба да се користат маски од ниво 3 доколку маските N-95 не се достапни. За жал за стоматолошките професионалци, веројатно нема да можеме да ги набавиме бидејќи има многу злоупотреба и трупање.
Здружението на кинеската стоматолошка лабораторија се препорачува за заштита на ранливите популации (имунокомпромитирани и оние над 65+). Дури и ако не се чувствувате болни, може да го ширите вирусот. Ова значи ОСТАНЕТЕ ДОМА.
Запрете го ширењето. Бидете паметни. Бидете добро.

Поврзани вести
X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept