Услуги и FQA

Овие предности на цирконија треба да се знаат

1.Силни механички перформанси

The winding strength is greater than 900MPa, so it can be used for the rear teeth and the porcelain bridge repair of more than 6 teeth.

2. Силна биокомпатибилност

Самата порцелада од цирконија нема метал, со користење на овој материјал за поправка на забите може да се исклучат алергиски реакции на метал, додека има добра биокомпатибилност, подобра од различни метални легури, вклучително и златни материјали.

3. Не го попречувајте снимањето на Х-зраци

Откако ќе направитецирконијацелосна порцеладација на забите, ако треба да направите рендген, КТ, НМ, нема потреба да ја демонтирате протезата, бидејќи циркониум диоксидот не ги блокира рендгенските снимки, така што има многу проблеми.

4. Неметалните материјали се поеколошки

Циркониум диоксидот е природен минерал во којцирконе присутна, и нема компонента без метал, а материјалот е здрав и еколошки по чистењето.

5. Висока јачина и густина

Материјалите од цирконија се широко користени, особено на инструменти со висока прецизност, како што се воздухопловна опрема, итн., Поради неговата висока јачина и густина, анти-пукање и цврстина на цврстина, може да издржи 6 единици. Горенаведените порцелански мостови, со што се третираат некои долги мостови кои не се возможни да се направат.

6. Добра боја

Бидејќи бојата на подлогата на вкупните заби Порцехалаина е бела, порцеланските заби се вметнуваат во инсерт, а вратот не потемнува, а со тоа се третираат тешките проблеми со металниот порцелански заб.

Поврзани вести
X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept