Услуги и FQA

Видови штитници за уста

Најдобар заштитник за уста е оној што го направил вашиот стоматолог за вашата уста. Меѓутоа, ако не можете да си дозволите заштитна за уста направена по нарачка, сепак треба да носите заштитна заштитна уста или штитник за уста што врие и каснува. Дознајте повеќе за секоја опција:

  • Нарачана: Овие се индивидуално дизајнирани и направени во стоматолошка ординација или професионална лабораторија врз основа на упатствата на вашиот стоматолог. Прво, вашиот стоматолог ќе остави впечаток на вашите заби, а потоа врз моделот се обликува штитник за уста со помош на специјален материјал. Поради употребата на специјалниот материјал и поради дополнителното време и работа, овој нарачан штитник за уста е поскап од другите типови, но обезбедува најголема удобност и заштита.
  • Сварете и загризете: Овие штитници за уста може да се купат во многу продавници за спортски производи и аптеки и може да понудат подобро вклопување од заштитните средства за уста. Тие прво се омекнуваат во зовриена вода, потоа се ставаат и се оставаат да се прилагодат на обликот на вашата уста. Секогаш следете ги упатствата на производителот.
  • Акции: Овие се ефтини и доаѓаат претходно формирани, подготвени за носење. За жал, тие често не се вклопуваат многу добро. Тие можат да бидат гломазни и може да го отежнат дишењето и зборувањето.
Поврзани вести
X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept