Услуги и FQA

Кој е погоден за порцелански заби?

Порцелански забисе познати како забни коронки и загради. Изработени се од инертен метал и порцелан. Внатрешната круна е слој од метален материјал, вообичаена легура на никел-хром, легура на титаниум, легура на кобалт-хром. Надворешната круна е порцелански прав. Со високотемпературно синтерување и фузија.Порцелански забиимаат и јачина на метал и убавина на порцелан. Тоа е ефикасен метод за поправка на дефекти на забите.


Се препорачува да не избирате да правите порцелански коронки само заради брзина и убавина. Сè уште треба да ја интегрирате сопствената ситуација и да видите дали сте соодветнипорцелански заби. И не паѓајте во „стапицата со ниски цени“ напорцелански забипоради огласите што се рекламираат надвор.

Општо земено, да се направипорцелански заби, само површината на забот треба рамномерно да се трие околу 1,5-2 мм. Степенот на ова отстранување нема да го оштети дентинот. Се разбира, не е исплатливо да се бришат оригиналните здрави заби само заради убавина, но за оние кои имаат проблеми со забите, реставрацијата напорцелански забие добар избор:

Соодветен опсег:

⊙ Тешкото расипување на забите е третирано со третман на коренски канали, кревки заби без нерви
                
⊙Дефектот на забот е голем, дури и единствениот заб недостасува
                  
⊙ Промена на бојата на забите или слаб тон, како што се хипоплазија на глеѓта, тетрациклински заби, заострени мали заби итн.
              
⊙Обликот на забот е посебен и непривлечен, а не е погоден за корекција во исто време (ненормални заби, неусогласени заби)

⊙ Делумна оклузија е абнормална

Меѓутоа, во процесот на моларно мелење, ако вештините или материјалите на лекарот не ги исполнуваат стандардите, тогаш резултатот не е многу задоволителен. Покрај тоа, катниците може да го оштетат ткивото на непцата или пулпата, па дури и да го направатпорцелански забине се прилепувајте цврсто на оригиналните заби. Рабовите напорцелански забиги стимулира непцата и ги прави непцата отечени и болни, што резултира со пародонтална болест.
Поврзани вести
X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept